Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.

Danlie 1H - Stekene 1H : 3 - 5 (Bedankt verslaggever Kim Peeters!)

Danlie 1H - Stekene 1H : 3 – 5

Tempus fugit. Het leek nog maar gisteren toen het nieuwe badmintonseizoen begon en maandag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Nadat we een paar dagen geleden op een diefje tegen Evergem 1H ons van behoud verzekerd hadden in 3de provinciale A, waren we er toch nog op gebrand om de puntjes op de I te zetten tegen de ploeg van Danlie 1H.


De ploeg van Danlie 1H is een beetje een curiosum in onze reeks. Op papier behoort deze ploeg zeker bij de beste van onze reeks,  maar toch bevindt deze ploeg zich momenteel in een penibele situatie. Enkel mits winst tegen ons hebben ze nog een waterkansje om niet via de play-downs te moeten knokken voor behoud.


Een niet te onderschatten ploeg dus. Gelukkig waren we deze keer wel op volle sterkte met onze 4 basisspelers. In de dubbels gebruikten we onze standaard opstelling: Pieter-Jan en Kim namen dubbel 2 en 4 voor hun rekening en Benny en Jan dubbel 1 en 3.


Door deze opstelling waren we genoodzaakt om eerst met dubbel 2 en 3 te beginnen. Pieter-Jan en Kim mochten het opnemen tegen Jordy en Koen (beide C1 in de nieuwe ranking). De eerste set werd een ware ramp voor Pieter-Jan en Kim: zowat alles ging buiten. Gelukkig konden ze zich in de 2de set herstellen en wonnen hun 2de bijna even vlot als dat ze de eerste verloren. In de 3de set bleef het even vlot gaan en zo was de 1ste match binnen.


In de 3de dubbel hadden Benny en Jan het moeilijk tegen Patrik en Glenn (C1/C2). Na wat gewrevel verloren ze de match in 2 sets.


Vervolgens tijd voor de 1ste dubbel: Benny en Jan namen het op tegen Jordy en Michel. Benny en Jan speelden defensief heel goed en lokten zo regelmatig fouten uit bij de tegenstander in een gelijkopgaande match. In de 3de set begon het echter te sputteren na de wissel en verloren we uiteindelijk toch nog.


In de 4de dubbel werd het eveneens spannend. Pieter-Jan en Kim namen het nu op tegen Michel en Glenn. De 1ste set werd vlot gewonnen, maar de 2de set werd een prangertje. Beide partijen behaalden een aantal keren een setpoint, maar uiteindelijk was het toch Danlie die won. De beslissende set bleef ook gelijk opgaan, maar gelukkig konden Pieter-Jan en Kim op het einde toch het laken naar zich toetrekken.


Een 2-2 gelijkstand en alles was dus nog mogelijk.  Jan nam het op tegen Patrick (C2) en – buiten een missertje in de 2de set – won deze ook vrij makkelijk. De 3-2 was een feit.

Benny had ondertussen een iets moeilijkere opdracht: hij moest het opnemen tegen Jordy (op papier nu C1, maar zeker veel hoger waard). Benny maakte zich weinig illusies en maakte er het beste van. Hij verloor in 2 sets.

Pieter-Jan ondertussen walste in zijn 1ste set over Koen Quintelier (C2). De 2de set ging meer gelijk op, maar ook deze wist Pieter-Jan toch binnen te halen. De 4-3 was al binnen, het gelijkspel was al verzekerd.

Maar we wouden, zoals eerder gezegd, hier de puntjes op de I zetten en hoe konden we dit beter doen dan met een overwinning?

Kim nam het in de laatste enkel (maar de 1ste op papier) op tegen Michel Tassent (C1). Tot halverwege de 1ste set lag Kim wat onder, maar vanaf dan maakte zijn tegenstander veel fouten waardoor Kim toch de 1ste set kon binnenhalen. Ook in de 2de set herhaalde dit scenario zich en zo won Kim al bij al vrij makkelijk in 2 sets.


Hiermee wonnen we dus ook onze laatste ontmoeting van dit seizoen en eindigen we toch wel op een zeer verdienstelijke 3de plek in 3de provinciale. Ik denk dat we als ploeg zeer tevreden mogen zijn met onze prestatie! Denk dat we op voorhand zeer tevreden zouden geweest zijn met behoud, maar met een 3de plaats doen we veel beter dan dat!


Volgend jaar zullen we alvast ons beste beentje moeten voorzetten om deze prestatie te evenaren. We zullen het dan helaas zonder onze sterkhouder Pieter-Jan moeten stellen die andere (Beverse) oorden zal opzoeken.

 

Rest mij als verslaggever enkel nog mijn ploeggenoten te bedanken voor hun sportieve en niet-sportieve gezelschap tijdens al deze wedstrijden. Het was voor mij alvast leuk om mijn 1ste jaar als competitiespeler bij Stekene bij deze ploeg te mogen spelen!