Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.

Dubbelverslag van heen- en terugwedstrijd tegen Landegem 1H

Het zal de aandachtige lezer misschien opgevallen zijn dat er geen wedstrijdverslag verschenen is van onze laatste wedstrijd in de heenronde tegen de nummer 2 in de stand: Landegem 1H.  De goedgelovige lezer zou dit kunnen wijten aan de drukke eindejaarsperiode, de sceptische lezer daarentegen zal dit eerder wijten aan de ontgoocheling ten gevolge van het verlies.

 

Wat de oorzaak ook weze, de lezer kan zich ter compensatie verheugen aan dit dubbelverslag. Want het toeval wil dat onze 1ste wedstrijd van de terugronde eveneens tegen de ploeg van Landegem moest gespeeld worden. Dus bij deze krijgen jullie het relaas van zowel de heen- als de terugwedstrijd in één enkel verslag.

 

Laten we logischerwijs beginnen met de heenwedstrijd, die eind vorig jaar plaatsvond op een maandagavond in de 1ste week van de kerstvakantie om 20u15. Plaats van afspraak was de sporthal (om eens een eufemisme te gebruiken) van Landegem. De vloer (alweer een eufemisme) van deze sporthal is legendarisch in Oost-Vlaamse contreien en het kan bijna ook niet anders of deze sporthal heeft vroeger functioneel nog als zwembad dienst gedaan.  We beseffen maar al te goed dat de schuld voor een verlies toewijzen aan de sporthal zeer flauw is en de waarheid is waarschijnlijk ook dat de sporthal slechts een miniem aandeel had in het verlies, maar  we hadden toch allemaal een slecht gevoel bij deze sporthal. Maar genoeg gezaagd over de accommodatie, gespeeld zou er toch moeten worden!

 

Een andere oorzaak van het verlies lag misschien ook in de zwakkere ploegopstelling. Door omstandigheden konden Benny (proficiat met de geboorte!) en Jan niet deelnemen, dus moesten Toon en Dominiek invallen.

 

De eerste dubbels werden telkens in 2 sets verloren. Pieter-Jan en Kim konden geen vuist maken tegen het C1-duo Steven en Bart, terwijl Toon en Dominiek geen greep kregen op Luc en Andreas. In de twee volgende dubbels moesten Toon en Dominiek eveneens het loodje leggen tegen het C1-duo van Landegem, maar Pieter-Jan en Kim konden dan weer wel nipt winnen van het op papier even sterke duo Luc en Pieter-Jan.

 

In de enkels speelde Pieter-Jan weer uiterst sterk met verdiende winst in 3 sets tegen C1 Bart. Toon kreeg het op de 2de plaats niet makkelijk tegen C1 Steven De Buck. Toon moest zijn meerdere erkennen en verloor met zware cijfers. De revaliderende Dominiek daarentegen speelde een zeer sterke wedstrijd tegen Pieterjan Claeys maar moest toch nipt de duimen leggen in de 3de uiterst spannende set met 23-21.  Het verlies was ondertussen een fout en daar zou Kim niet veel meer aan kunnen veranderen. Hij moest het opnemen tegen de jonge, maar een van de sterkste C2’s: Andreas. Kim kende Andreas van op tornooi en had de laatste 2 ontmoetingen tegen Andreas reeds verloren en vandaag zou geen uitzondering worden. De eerste set kon Kim gelijke tred houden en kwam Andreas pas op het einde op voorsprong. In de 2de set ging het tot de rust gelijk op maar daarna sloeg Kim geen pluim meer binnen en zo won Andreas ook de laatste enkel.

 

Zeer harde 6-2  cijfers was het verdict tegen de nummer 2. Toch hadden we het gevoel dat er meer in zat en dat we in de terugronde hier meer konden uit putten.

 

En die terugronde kwam er minder dan een maand later: op zondag 19 januari mochten we de Landegem ploeg opwachten in onze eigen vertrouwde sporthal (mèt normale – doch weer ongeveegde vloer).  We stonden deze keer terug met ons vertrouwd viertal aan de start (Jan, PJ, Benny en Kim), maar ook Landegem had zich versterkt door niemand minder dan de “koning van de B2-finales” Thijs Ducheyne mee te nemen.

 

De eerste dubbels gingen gelijk op. Jan en Benny verloren hun 1ste set tegen het C1-duo Steven en Bart, Kim en PJ daarentegen wonnen dan weer hun 1ste set tegen Luc en Thijs. De tweede set verliep volledig tegenovergesteld dus zouden de eerste dubbels beslist worden in een derde set. Kim en PJ geraakten vlug op voorsprong en konden deze behouden, maar Jan en Benny verloren hun 3de set echter. Eén-één na de eerste dubels.  In de 2 volgende dubbels werden de tegenstanders geswitched. Kim en PJ mochten het nu opnemen tegen het C1-duo en wonnen uiteindelijk na een spannende 2de set met 21-19. Jan en Benny hadden wat meer last tegen Luc en Thijs, die ondertussen onder stoom stond, en verloren in 2 sets.

 

Jan had vervolgens in de 1ste enkel de twijfelachtige eer om het op te nemen Thijs Ducheyne. Jan vocht voor wat hij waard was maar verloor toch in 2 sets.

 

Pieter-Jan daarentegen mocht het, net als in de heenronde, opnemen tegen Bart Ivens. Bart kreeg echter reeds van in het begin een probleem aan zijn knie en kon in de 1ste set niet echt doorspelen. Hij liet de 2de set dan ook voor wat het was waardoor PJ zonder te moeten spelen won.

 

Benny maakte het in de 3de enkel Steven De Buck niet gemakkelijk, maar Steven bleek uiteindelijk toch net iets sterker te zijn en won in 2 sets van Benny.

 

Alles lag dus in handen van Kim die de laatste enkel speelde tegen de nooit te onderschatten oude rot in het vak Luc Van Tornhout. De eerste set maakte Kim te veel onnodige fouten en won Luc. Gelukkig kon Kim zich in de 2de set wat herpakken en verminderde hij zijn foutenlast wat meer waardoor de derde set uitsluitsel zou brengen. Daarin kwam Kim meer in zijn spel en won uiteindelijk de derde set zonder al te veel problemen.

 

Een verdiend gelijkspel was een mooie revanche op de nederlaag van de heenronde. Landegem 1H bedreigen voor de 2de plaats zal waarschijnlijk niet meer lukken, maar dit gelijkspel helpt ons wel in het vasthouden van onze 3de plaats. Dat moet ook onze ambitie zijn voor deze terugronde: de derde plaats veilig stellen in ons 1ste jaar in 3de provinciale.

 

Tot slot toch nog even een leuk statistisch weetje: de allerbeste speler in 3de provinciale A volgens de data van toernooi.nl  is niemand minder dan onze eigenste Pieter Jan Van Puyvelde. Met 17 overwinningen (op 21 gespeelde wedstrijden) voert hij de ranglijst in 3de provinciale autoritair aan. De drie volgende spelers zijn allemaal spelers van de leider Lokerse 4H (met respectievelijk 13, 12 en 11 wedstrijden).

 

Onze volgende wedstrijd wordt eentje waar we geen steek mogen laten vallen: dan moeten we op bezoek bij de hekkensluiter Vla-bad 2H!