Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.

Verslag Evergem 1H - Stekene 1H: 4 - 4 (bedankt Kim Peeters!)

Evergem 1H - Stekene 1H : 4 - 4

Het kan verkeren … die goede oude Bredero blijft zelfs na 400 jaar nog steeds brandend actueel.   Tijdens de winterstop stonden we op een mooie, geruststellende 3de plaats en was onze blik opwaarts gericht, een aantal wedstrijden later zijn we een plaats gezakt en is onze blik noodgedwongen naar beneden gericht waar 2 clubs ons nog steeds kunnen  voorbijsnellen waardoor we op een voorlaatste plaats zouden eindigen en we onze plaats in 3de provinciale zouden moeten veilig stellen via play-offs. Een scenario dat we begrijpelijkerwijs liever wensen te vermijden.

Slechts één punt zijn we verwijderd van absolute veiligheid voor behoud en hiervoor hebben we nog 2 kansen: éénmaal op verplaatsing tegen Evergem 1H en éénmaal op verplaatsing tegen Danlie 1H. Deze twee wedstrijden vallen bovendien ook nog eens vlak na elkaar. Dit verslag beschrijft alvast de eerste van deze twee ontmoetingen tegen Evergem 1H – de revelatie van de 2de seizoenshelft . Binnen drie dagen mogen we het dan opnemen tegen Danlie.

Een lange introductie voor wat een spannend epos beloofde te worden met een anticlimax van jewelste als slot!

Wijzelf konden jammer genoeg niet in volle slagorde Evergem bekampen. Pieter-Jan en Benny konden niet aanwezig zijn en werden vervangen door Toon en Antoine. Gelukkig trad ook Evergem 1H niet aan met hun sterkste opstelling. Ze moesten het stellen zonder Dries Meulewater, in de plaats daarvan namen Bram Van Renterghem en Koen De Nolf hun plaats in.

In de eerste dubbels namen Kim en Toon (beide C1 nu) het op tegen Yoren D’Haese en Joran Van Houcke (eveneens beide C1). De eerste set werd een volledige off-set voor Toon en Kim, ze haalden slechts 12 punten. In de 2de set maakte de tegenstand wat meer fouten en kwamen Kim en Toon wat meer in hun spel en werd het zowaar spannend: jammer genoeg verloren ze toch met 23-21. Ondertussen namen Jan en Antoine het op tegen Bram en Koen (beide C2 in dubbel). Zij hadden het duidelijk een pak makkelijker en wonnen in twee kortere sets. 

De volgende dubbels konden eveneens simultaan afgewerkt worden. Toon en Kim namen het nu op tegen Joran en Bart. Toon en Kim begonnen nu echter wel goed aan hun match en haalden de eerste set vrij makkelijk binnen. De volgende 2 sets werden dan weer telkens uiterst nipt: telkens verloren Toon en Kim echter op het einde met 22-20.

Ondertussen speelden Jan en Antoine weer een goede dubbel en hadden zij opnieuw slechts 2 sets nodig tegen Yoren en Koen.

Gelijkopgaander kon het er niet aan toe gaan in deze belangrijke wedstrijd voor behoud in 3de provinciale, de enkels zouden de beslissing moeten brengen en dat beloofde geen makkie te worden.

Jan “kreeg” de eerste enkel en moest het opnemen tegen Joran. Jan had het niet onder de knie tegen Joran en moest in 2 sets zijn meerdere erkennen. Ondertussen nam Kim het op tegen Yoren: beide geen onbekenden voor elkaar. De eerste set vond Kim geen ritme, zowat alles ging buiten. In de 2de set kon Kim echter wel weerwerk bieden en zowaar zelfs de set winnen met 22-24. De derde set ging gelijk op tot aan de 11. Bij een 11-10 achterstand voor Kim werd er gedraaid en begon Yoren meer fouten te maken waardoor Kim uiteindelijk de wedstrijd kon winnen. Alweer een 3-3 gelijke stand. Ons lot lag in handen van de oude garde: Toon en Antoine.

Toon moest het opnemen tegen – op papier C2, maar in werkelijkheid C1 – Bart. Toon streed alsof zijn leven er van afhing met af en toe zelfs een spectaculaire duik, maar dit alles bleek niet te volstaan. Toon verloor in 2 sets waardoor we dus moesten rekenen op Antoine om de meubels te redden. Antoine nam het op tegen Bram Van Renterghem. In de zijn gekende stijl bracht Antoine zowat alles terug. De eerste set ging echter wel verdiend naar de tegenstand. In de 2de set echter bracht het defensieve, maar efficiënte spel, van Antoine zijn tegenstander soms tot wanhoop en wist de 2de set te winnen… en daarmee – zo zou 5 minuten later blijken – ook de wedstrijd. Immers, terwijl Antoine en Bram aan het bekomen waren van hun 2de set begonnen de scheidingsgordijnen van de sporthal omhoog te gaan om plaats te maken voor de voetbal. Geen tijd meer dus om een 3de set te spelen en zo eindigde deze ontmoeting een beetje met een anticlimax, die voor ons – eerlijk is eerlijk – wel uitzonderlijk goed uitkomt. Door dit gelijkspel halen we het broodnodige punt dat ons verzekert van behoud in 3de proviniale.

 

Op deze manier is er  geen druk meer voor onze ontmoeting tegen Danlie, hoewel we het nu eigenlijk wel aan onze plicht verstand zijn, om op Danlie zelf duidelijk te maken dat ons behoud in 3de provinciale meer dan terecht is!