Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.

Verslag Lokerse 4H -Stekene 1H : 6-2 (met dank aan Kim Peeters)

Lokerse 4H - Stekene 1H : 6 - 2

Sinds 1 maart en het in voege treden van de nieuwe klassementen zijn we er op papier op vooruit gegaan.  Hoewel Jan – wegens een gebrek aan tornooideelnames – een klassement gezakt is, zijn Kim (in enkel en dubbel), Pieter-Jan (in dubbel) en Benny (eveneens in dubbel) een klassement gestegen.  Dit zorgt er bovendien voor dat onze 4 basisspelers nu allen het C1-klassement bezitten, waardoor er dus naar hartenlust tactisch opgesteld kan worden, waar Toon zich dan ook volledig in liet gaan.

Tegenstander van dienst waren de onbetwiste leiders van 4de provinciale: Lokerse 4H. Met tien overwinningen op tien gespeelde ontmoetingen moesten we ons vooral niet te veel illusies maken. Voor de overwinning ging het deze avond dan ook hoogstwaarschijnlijk niet gaan, maar eerbewust als we zijn besloten we toch strijdend ten onder te gaan deze avond.

Ikzelf was rond tien voor acht in de zaal, maar van mijn medespelers – noch van de tegenstanders was nog geen spoor te bespeuren. Uiteindelijk zouden we de ontmoeting pas een half uur later dan gepland kunnen starten – rond half 9.

In de dubbels speelden we in de traditionele opstelling: Benny flankeerde Jan terwijl Kim Pieter-Jan flankeerde. De eerste 2 dubbels werden dubbeltjes op hun kant, waarbij het dubbeltje de ene keer langs de goede kant, de andere keer langs de verkeerde kant viel. Benny en Jan wonnen hun 1ste set tegen B2/C1 Thom en Stijn met 21-18, ondertussen hadden ook Pieter-Jan en Kim (tegen B2/C2-duo Patrick en Tim) uiterst nipt hun 1ste set binnengehaald met 22-24. De tweede set ging echter in beide wedstrijden naar de tegenstanders. (met 19 respectievelijk 17). De derde sets werden dus beslissend. Benny en Jan konden de wedstrijd uiteindelijk winnen met 21-18, terwijl Kim en Pieter-Jan met dezelfde cijfers het onderspit moesten delven. Hoe dan ook, een 1-1 gelijke stand na de eerste dubbels was zeker geen slechte uitgangspositie.

De volgende dubbel werd eveneens een driesetter met een aantal lange, spectaculaire rally’s. Maar uiteindelijk bleken Lokerse-spelers Thom (half Stekene-speler natuurlijk) en Kris net iets te sterk. In de 4de dubbel boden Pieter-Jan en Kim hevig weerwerk tegen het C1/C2-duo Stijn en Kris, maar het werd twee keer net niet. Een 3-1 achterstand was al iets minder rooskleurig, maar nog niet onmogelijk.

De opstelling van de enkels was – met dank aan de nieuwe klassementen – eerder vreemd te noemen. Kim kreeg de eer om de 1ste enkel te spelen, terwijl Jan de comfortabele 4de enkel kreeg. Tactische opstelling dus die hopelijk zijn vruchten zou afwerpen.

Kim moest het opnemen tegen de niet onbekende Thom Beemer. Hoewel beide op papier nu C1 zijn in de enkeldiscipline was er toch nog een duidelijk klasseverschil. Hoewel Kim telkens tot halverwege de set Thom kon bijbenen, bleek Thom in de 2de helft toch telkens een versnelling uit zijn polsen te kunnen slaan en verloor Kim in 2 sets.

Benny moest het in enkel 2 opnemen tegen C1 Patrick De Vylder. Benny kon zich niet echt meer opladen voor zijn enkel en verloor in 2 korte sets. Ook Pieter-Jan had het niet makkelijk tegen C1 Dirk De Gucht en verloor in 2 sets, iets dat Pieter-Jan dit seizoen nog niet dikwijls overkomen is.

Gelukkig kon onze Jan toch de eer nog wat redden en bewees hij sterker te zijn dan zijn C1-klassement op papier doet vermoeden. Hij gaf geen kans aan Tim Wymeersch en won in 2 sets. Een 6-2 verlies tegen de numero uno is geen schande. Een overwinning zat er zeker en vast niet in, maar in de dubbels zat er misschien toch net dat ietsje meer in.

Hoewel er nog slechts 2 wedstrijden te gaan zijn, kunnen we nog niet op onze lauweren rusten. Met 10 punten hebben we weliswaar een comfortabele – doch nog geen zekere - voorsprong op Danlie 1H, maar we voelen wel de hete adem van Evergem 1H en Gentse 4H in onze nek.  We zullen dus moeten blijven knokken om onze plaats in 3de provinciale A veilig te stellen. Hopelijk kunnen we volgende week tegen Evergem 1H nog één punt pakken zodat het allemaal toch wat comfortabeler wordt.