Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.

Verslag Stekene 1H – Evergem 1H : 4 – 4 (dank aan Kim Peeters!)

Met drie overwinningen op rij op zak, leek het er even op dat we onverwachts op kampioenenschema zaten in 3de provinciale. Alvorens we het op het einde van de eerste seizoenshelft zouden mogen opnemen tegen de medeleiders Landegem 1H en Lokerse 4H, moesten we eerst nog een niet te onderschatten horde nemen: Evergem 1H. Deze ploeg kenden de meesten van ons nog van het vorige seizoen, aangezien zij ons toen van de 1ste plaats in 4de provinciale hielden. We weten dus maar al te goed dat dit een sterke solide ploeg is, die op het veld veel sterker speelt dan ze op papier uitschijnen. Op papier zou dit zelfs een van de makkelijkste ontmoetingen uit de reeks moeten worden: Evergem kwam immers opdagen met 3 C1’s en 2 D-spelers. Wijzelf stonden met de basis 4 aan de start: Jan, Benny, PJ en Kim. Leuk detail: beide ploegen kwamen ook met elk één provinciaal kampioen opdagen: langs Stekense kant werd Kim dit weekend provinciaal kampioen HDC2 met Jo Maes, langs Evergemse kant werd Yoren D’Haese provinciaal kampioen in de HEC2!

 

Er werd begonnen met de 1ste en 4de dubbel. Jan en Kim kregen hierdoor een zwaar C1-duo voorgeschoteld met Bart Meert en Dries Meulewater. De eerste set konden Kim en Jan nog weerwerk bieden tegen het smash geweld en snelle spel van Evergem en wonnen zowaar zelfs deze set na een ware thriller met 27-25. Echter, in de 2de en 3de set kon Kim het snelle C1-spel echter niet meer volgen en verloren ze dus de twee volgende sets en dus ook de wedstrijd. Ondertussen hadden Benny en Pieter-Jan een veel makkelijker duo tegenover zich met 2 D-spelers. Ze wonnen dan ook vlotjes met 2 keer 21-11 zonder problemen.

 

Vervolgens mochten Jan en Kim het opnieuw proberen tegen opnieuw Bart Meert, nu geflankeerd door C2-op-papier Yoren D’Haese. De toevoeging van een C2 veranderde niet veel aan het feit dat het niveau aan de overkant toch weer iets te hoog was voor Kim en de twee sets werden dan ook verloren.

 

Ten slotte mochten Benny en PJ zich bewijzen tegen een C1/C2-duo met Dries en Yoren. De eerste set werden Benny en PJ zowaar van het veld geblazen (slechts 6 punten konden ze halen). Maar Benny en PJ laten zich niet zomaar kennen en herpakten zich in de 2de set en haalden deze nipt binnen met 22-20. De derde en beslissende set werd een mooi kijkstuk met snel badminton langs beide kanten, maar werd uiteindelijk toch verloren door Stekene met 18-21.

 

Een 3-1 achterstand na de dubbels. Een licht penibele situatie. Gelukkig kregen we nog een kans in de enkels om ons te herpakken. Jan nam het op tegen Dries, maar kon nooit echt een vuist maken en verloor in 2 sets met 21-14 en 21-15. Een gelijkspel werd het maximaal haalbare.

 

Ondertussen had Benny weinig moeite met D-speler Koen De Nolf en won in 2 korte sets met 2 keer 21-12. Ook Kim won zijn wedstrijd- ondanks de pittige weerstand van zijn tegenstander- in 2 sets.

 

Het lot van deze ontmoeting lag derhalve in handen van Pieter-Jan, maar als er twee handen zijn die deze zware opdracht aankunnen zijn het wel die van PJ.  Makkelijk zou het wel niet worden, tegenstander van dienst was de kersverse C2-provinciaal kampioen Yoren D’Haese. Gelukkig was deze laatste al lichtjes vermoeid van het provinciaal kampioenschap eerder de dag. Toch won Yoren zijn eerste set met 21-19. In de 2de set herpakte PJ zich en won deze met 21-12. De derde en beslissende set werd opnieuw een echte nagelbijter. Beide spelers zochten weinig de rally’s op, maar er werd wel uiterst snel badminton gespeeld, waarbij Yoren de meest onmogelijke pluimen bleef teruggeven. Gelukkig kon PJ het hoofd koel houden en won uiteindelijk met een uiterst nipte 22-20 de wedstrijd en sleepte zo nog nipt een gelijkspel uit de brand!

 

Achteraf bekeken denk ik dat we niet ontevreden mogen zijn met dit ene puntje tegen een uiterst solide Evergem die duidelijk veel sterker zijn dan op papier lijkt. Maar dit is misschien niet slecht, aangezien onze 2 2 laatste wedstrijden voor de eerste seizoenshelft tegen de nummer 1 en 2 zullen zijn en dus waarschijnlijk nog zwaardere kost. Het lijkt er op dat behoud in 3de Provinciale A wel zonder al te veel problemen zal lukken, maar de kampioenschapsambities zullen toch misschien best in de frigo gestoken worden. Een top 3 plaats zal al een mooie prestatie zijn voor ons ploegje. Maar natuurlijk zullen we ons beste beentje voor zetten om er meer uit te halen!