Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.

Verslag Stekene 1H - Lokerse 4H met dank aan Kim Peeters

 

Stekene 1H – Lokerse 4H : 2 - 6

Beter laat dan nooit, het is niet alleen de leuze van de NMBS, maar tevens de leuze van uw verslaggever. Een week na datum vinden jullie hier dan toch het verslag van onze voorlaatste wedstrijd van de heenronde en meteen ook de moeilijkste ontmoeting van deze campagne: onze buren van Lokerse 4H!

Lokerse 4H heeft zich de voorbije maanden ontwikkeld tot de gedoodverfde titelkandidaat in onze reeks: een basisopstelling met 4 B2-spelers, nog geen enkele ontmoeting verloren en nog maar 6 wedstrijden verloren in hun eerste 4 wedstrijden: zware kost!

Een hele intro, enkel en alleen om duidelijk te maken dat we weinig tot geen ambities hadden tegen deze ploeg. Maar wie ons kent weet dat we ons niet zomaar neerleggen bij de feiten en steeds voluit onze kans gaan! 

Wij waren in ieder geval van de partij met ons vast viertal: Pieter-Jan, Benny, Jan en Kim. Voor de dubbels toverde ploegkapitein Toon een nog niet eerder uitgeprobeerde formatie uit zijn hoed: de eerste 2 dubbels zouden gespeeld worden door Jan en Benny, de 3de en 4de dubbel door PJ en Kim.

De eerste 2 dubbels spelen betekent tegen een ploeg als Lokerse 4H natuurlijk dat je twee zware kanjers voorgeschoteld krijgt: telkens 2 B2 – duo’s. Telkens bleek de B2-combinatie te sterk voor onze C1/B2- combinatie en deze dubbels werden dan ook – niet geheel tegen de logica in – verloren in twee sets.

Maar ook Kim en PJ kregen geen makkelijke duo’s voorgeschoteld: telkens een C1/B2-duo. Maar de combinatie van technisch vernuft en aanvallende kracht van PJ met de verdedigende capaciteit van Kim bleken een sterke combinatie. De 3de dubbel werd een uiterst spannende wedstrijd (toch vooral in de 2de en 3de set) en Kim en PJ bleken uiteindelijk over de  beste zenuwen te beschikken en wonnen deze thriller met 21-19 in de 3de set.

Ook de 4de dubbel werd een spannend duel: de eerste set werd verloren, de tweede gewonnen en in de 3de set maakten Kim en PJ op het einde net iets te veel foutjes waardoor ze uiteindelijk ten onder gingen.

Voor de minder oplettende lezer: zodoende stond het na de eerste 4 dubbels dus 3 – 1 in het voordeel van Lokerse.

Het werd ondertussen wel al duidelijk dat het bijna onmogelijk zou worden om dit nog in de enkels te herstellen, hoewel ….

De eerste enkel mocht Jan het opnemen tegen de niet zo onbekende Thom Beemer. De eerste set ging dit gelijk op maar deze ging toch naar Thom. In de 2de set kon Jan niet echt meer weerstand bieden en verloor hij zodoende de wedstrijd. Het maximale haalbare werd dus een gelijkspel.

En heel even zat dat gelijkspel er ook effectief in: Benny kon zijn 1ste set op zijn eigengereide wijze winnen tegen Stijn Deley. Pieter – Jan won ook zijn 1ste set tegen B2 Tom De Foer. Enkel Kim moest achterblijven met een zware 14-21 verlies in zijn 1ste set tegen Patrick De Vylder. Kim maakte dit echter goed door de 2de set te winnen met 21-18. Ondertussen had PJ zijn tweede set, en dus ook zijn wedstrijd al gewonnen tegen Tom. Benny kon zijn stunt van zijn eerste set net niet herhalen en verloor met dezelfde cijfers als waarmee hij in de 1set set won.

Een 4-2 stand dus en Kim en Benny moesten beiden hun 3de set nog afwerken. Jammer genoeg werd er vrij vlug een einde gemaakt aan onze illusie hier toch nog een gelijkspel te kunnen uitpuren. Benny en Kim verloren beide zonder echt kans te maken hun 3de set.

Al bij al een verwacht verlies tegen de koploper in 4de provinciale A en zeker geen uitslag waar we ons over moeten schamen.  Geen enkele ploeg is er tot nog toe immers in geslaagd om meer dan 3 te halen tegen deze ploeg. Bovendien zou Lokerse 4H de dag erna met zware 8-0 cijfers de nummer 2 in de stand (en onze dichtste tegenstander) Landegem 1H verslaan.

Het moge duidelijk zijn dat we zeker geen ambities meer hoeven te koesteren om kampioen te worden in 3de provinciale A, maar voorlopig zit een 2de plaats er wel nog in. De huidige nummer 2, Landegem 1H, wordt immers onze laatste tegenstander van de heenronde. Zij staan slechts 1 puntje voor, dus mits winst tegen hen veroveren we de 2de plaats. Bij gelijkspel komen we op een gedeelde 2de plaats, maar waarschijnlijk met een slechter puntensaldo. Bij verlies behouden we sowieso toch onze huidige 3de plaats. Een belangrijke volgende wedstrijd staat dus voor de boeg!

Vanwege uw verslaggever ter plaatse,

Kim Peeters