Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.

Verslag Vla-Bad 2H - Stekene 1H (met dank aan Kim Peeters)

 

Vla-Bad 2h – Stekene 1H : 5 - 3

 

 

Het geduld van onze eerste herenploeg werd danig op de proef gesteld: de Oost-Vlaamse badmintoncompetitie is ondertussen reeds 3 weken bezig maar onze mannen moesten wachten tot gisteren om hun eerste ontmoeting te mogen spelen. Dat kon niet gezegd worden van onze tegenstanders, die ondertussen al twee ontmoetingen op de teller hadden. Dit gaf ons natuurlijk wel de gelegenheid om op voorhand de sterkte van onze tegenstander in te schatten op toernooi.nl. Dit gaf ons alvast hoop: Vla-Bad leek na 2 ontmoetingen laatste te staan na twee keer 7 – 1 verlies. Als we ons wilden manifesteren in 3de provinciale A dan zouden we deze wedstrijd maar beter winnen!

 

 

Onze eerste ontmoeting bleek ook meteen de verste verplaatsing te zijn: zo’n 45 minuutjes rijden naar de ietwat klein uitgevallen sporthal Recrean in Oudenaarde.  Rond 20u was de jeugd nog volop aan het trainen, waardoor de aanvang iets later dan gepland begon. Op papier beloofde het alvast een uiterst spannende ontmoeting te worden aangezien beide ploegen met exact dezelfde sterkte aantraden (2 x C1 en 2 x C2). Desondanks leverde dit in de dubbels toch een andere opstelling op, daar waar wij opteerden om onze 2 C1’s en onze 2 C2’s telkens samen te laten spelen, werd er bijVla- Bad meer gemengd.

 

 

Na een uitgebreide opwarming konden de eerste dubbels van start gaan. Benny en Pieter-Jan mochten het opnemen tegen het C1-duo Thiemo Van Bost en David Janssens, terwijl Toon en ikzelf het mochten opnemen tegen een C1/C2-duo Tim De Keyser en Tijl Verhaeghe. Beide dubbels verliepen uiterst spannend. Toch wisten we alle twee onze 1ste set te winnen. Benny en Pieter-Jan gingen in de 2de set verder op hun elan en wonnen uiteindelijk ook zeer nipt de 2de set en daarmee de 1ste wedstrijd. Ondertussen hadden Toon en ik in de 2de set heel wat meer last met de solide defensie van de tegenstander en verloren we deze set. In de laatste set werd het uiterst spannend, maar ondanks dat we goed samenspeelden moesten we de wedstrijd toch nipt met 21-19 uit handen geven.

 

 

De volgende dubbels kenden een omgekeerd verloop. Toon en Kim hadden het nu wat makkelijker tegen Tim die nu geflankeerd werd door C2 Pieter Verschelde en wonnen in 2 sets. Ondertussen stond het bij Benny en PJ één-één tegen David en Tijl. Gelukkig speelden PJ en Benny een uiterst goede 3de set en met fantastisch samenspel maakten ze er een 3-1 voorsprong van na de dubbels.

 

 

Een comfortabele uitgangspositie dus voor de enkels. Benny mocht het daarin opnemen tegen Tim De Keyser. Benny speelde een sterke partij en dreef zijn tegenstander met zijn mooi geplaatste pluimen soms tot wanhoop en liet hem alle hoeken van het veld zien. Jammer genoeg voor Benny trof hij een uiterst energieke tegenstander die maar niet te vermoeien leek.  Benny wist er toch maar mooi een 3-setter uit te puren en ondanks een glijpartij van de tegenstander moest Benny toch het onderspit delven. Op het veld ernaast speelde PJ eveneens een degelijke partij. De eerste set won hij, maar in de 2de set begon de stress toch wat toe te slaan en moest hij de set afgeven. Gelukkig herpakte PJ zich in de beslissende set en won uiteindelijk comfortabel met 21-14. Het gelijkspel was bij deze al verzekerd!

 

 

De beslissing over winst of gelijkspel lag dus in handen van onze C2’s. Kim moest het opnemen tegen Tijl en Toon tegen Pieter. Toon kende weinig problemen tegen Pieter en door ‘rustig uit te spelen’ verzekerde hij Stekene 1H van hun eerste overwinning! Kim had het daarentegen heel wat moeilijker tegen Tijl, de eerste set verloor hij. In de 2de set speelde Kim’s tegenstander wat te geforceerd waardoor Kim toch de 2de set kon binnenhalen. In de afsluitende set kon Kim echter geen vuist meer maken tegen Tijls spel en brak de veer. Kim kwam niet verder dan 21-8 en kon de overwinning geen extra glans geven.

 

 

Conclusie: een zuinige 5-3 overwinning tegen een Vla-Bad dat met een sterkere opstelling voor de dag kwam dan in hun 2 vorige wedstrijden. Een prima begin dus! De dubbels verliepen alvast heel vlot, de enkels zullen waarschijnlijk de beslissende factor worden voor de rest van het seizoen. De volgende ontmoeting is binnen 2 weken. Dan moeten we het thuis opnemen tegen Danlie1H, de actuele leider in 3de provinciale A.

 

 

Vanwege uw verslaggever ter plaatse, Kim.