Foutmelding

  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.
  • Het bestand kon niet aangemaakt worden.

Wedstrijdverslag Stekene 1H - VlaBad 2H

Stekene 1H – Vla-Bad 2H : 6 - 2

Een wedstrijd tegen de laatste in de stand is immer gevaarlijk: het gevaar van het onderschatten van de tegenstander en het overschatten van de eigen kwaliteiten.  Gelukkig bewezen we zondagavond tegen Vla-Bad 2H dat we deze valkuil behendig zouden ontwijken.

Op papier hadden we een klein voordeel: wij traden aan met Jan (B2), Benny (C1), Toon en mijzelf (C2), Vla-Bad moest daar 3 C1’s tegen over stellen en één D-speler. Maar klassementen zeggen niet alles – en dat zal vanaf 1 maart nog veel meer het geval zijn met de introductie van de nieuwe klassementen.

Beide ploegen kozen voor tactische opstellingen waarbij telkens dezelfde 2 koppels opgesteld stonden. De bezoekende ploeg moest dus hun 2de en 3de dubbel switchen. Hierdoor konden we aanvangen met HD1 en HD4. Jan en Benny namen het op tegen het geroutineerde C1-duo Jan Vantomme en Peter De Vos. Jan en Benny maakten er een uiterst spannende wedstrijd van en sloten ze bovendien nog winnend af ook! Ondertussen hadden Toon en Kim niet echt problemen tegen het C2/D-duo Tim De Keyser en Yvan Saeys: winst in 2 sets.

Een comfortabele 2-0 voorsprong na de eerste dubbels. In de volgende 2 dubbels werden de tegenstanders omgedraaid. Toon en Kim hadden het nu veel moeilijker tegen het C1-duo van Vla-Bad. De eerste set werd een zware achterstand nog bijna goedgemaakt, maar verloren Toon en Kim toch met 22-20. De tweede set werd een afknapper met 21-12, maar de 3de set werd een dubbeltje op zijn (verkeerde) kant met verlies met 21-19. Jan en Benny waren ondertussen al over Tim en Yvan heen gewalst en gunden hun tegenstander geen dubbele cijfers.

Tussenstand: 3-1. De enkels zouden dus uitsluitsel moeten geven, want met deze stand kon het nog alle kanten uit.

Jan mocht het opnemen tegen Peter De Vos en speelde een goede wedstrijd en gaf Peter nooit echt hoop op de overwinning. Winst in 2 sets  voor Jan! Benny had het ondertussen een pak lastiger tegen Tim en het gebrek aan enkelwedstrijdritme speelde Benny parten en hij ging dan ook in 2 sets ten onder. Bij aanvang van de laatste 2 enkels stond het dus 4-2. Het gelijkspel was in ieder geval al veilig gesteld.

Toon nam de 4de enkel voor zijn rekening en nam het dus op tegen Yvan Saeys (D). Toon had wel zin in een spannende wedstrijd: de eerste won Toon in verlengingen met 24-22 in de tweede won hij met 21-19. Een efficiënte overwinning en daarmee was de overwinning in deze ontmoeting alvast een feit.

Kim nam het in zijn enkel ten slotte nog op tegen C1 Jan Vantomme. De eerste set gaf Kim nog uit handen in de slotfase (21-19), in de tweede liep het echter als een trein en won hij met 21-11. De derde set werd dan een combinatie van de 2 vorige sets en werd pas in de slotfase beslist: winst voor Kim met 21-19.

Een 6-2 overwinning op de laatste is daarmee een feit en hiermee zetten we onze 3de plaats alweer een stukje veiliger. Maar die 3de plaats is zeker en vast nog geen zekerheid: we zullen moeten blijven goed presteren tot het einde van het seizoen hiervoor.

 

Volgende ontmoeting is vanuit dat standpunt weer een belangrijke: thuis nemen we het dan op tegen Gentse 4H.